Mitt 2009

Nu är det snart 12 slaget ochjag hade tänk och räkna upp lite saker som har hänt i år :) Mitt år 2009 började med att jag var jätte sjuk 39 graes feber, hahah. I Januari skaffade jag blogg! På sport lovet åkte vi upp till fjälen som vandlig och jag hade med mig en kompis som hette Elivra :) Jag sökte in till kulturama och kom in!!!!!! Sen så var jag tuvungen att sluta och lämmna alla mina komposar på skolavslutnigen (gud vad svart jag var under ögoen då, grätt så mycket). Under sommaren så åkte vi till öland, så himla fint där. Min farfar dog :( sen var jag på kollo och det var jättekul ska åka ditt i år i gen. Sen började skolan och fick mycket kompisar snabbt :) New moon kom ut och jag, julia t och julia D gick och såg den. Fyllde år och fick ett toppen födelsedag! Vi hade julshow coh det var så kul!!!!!!! och nu är det redan ny år och bara om en trekvart är det 2010!!!!!!!!! Jag vill hälsa alla er ett gott nyt år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Är här nu!

Hej! Nu är jag hemma hos våra gäster. Vi är bara 6 st pressoner här :) Snart ska vi gå åt och smäla lite raketer och sen kommer vi också smäla lite vid 12 slaget :)

Nyår och svar på komentar :)

Hej! Ska åka till några kompisar snart och fira nyår :)  Julia D som sagt var här i går och sov över. Vi vaknade 11.27 haha :) Hoppas det blir ett bra nyår nu :) Jag fick en liten komentar där det stog att på en bild så var mina koss bakårfram :) haha su ska får ett liet svar på det. Nu när jag såg på bilden så var dom bakåfram haha dumma jag. Men alla kan göra misstag och som du sa det ska jag tänka på :)
 

Så skön :)


Ska till skärholmen

Hej! om en stund ska jag träffa Julia D och hennes kusin i liljeholmen vi ska åka till skärholmen och shoppa! Ska se om jag kan hitta något fint till nyår :) Just det måste komma på ett nyårs löfte!

 


Den var jättebra

Hej! Avatar var jättebra och alla som inte har sett den se den. Alså jag såg den i 3-D, annars ska man inte se den. Jag är väldigt trött! Hoppas det är något bra på tv snart :)
< Mina 3-D glassögon :)

'


Ska se Avatar :)

Hej! I dag vaknade jag halv 11. Kl 2 ska jag, mamma, Maria och hennes pojkvän Niklas gå och se Avatar. Är det npgon som har sett den, är den bra??? Jag ska se de I 3-D. Jag bloggar nog innan jag ska gå i väg sen men vi hörs så länge, puss <3

Natti, natti :)

Nu ska jag sova i mitt nya mublerade rum. Jag får se hur det känns att sova i min säng när den står på en ny plats i rummet??? Men ville bara säg god natt, puss på er :)


Mublerat om!

Hej! Nu är vi hemma i stockholm och jag har duchat och faktiskt mublerat omi mitt rum :) jag glömde tyvär ta kort men nu är det försent. Nu ska jag, mamma, pappa, Maria och Niklas (mairas pojkvän) spela Buzz. Det är ett familje spel på playstation! Hej då, puss på er!

,


jag inte tycker om hundar. Visst kan jag tycka att hundar är guliga lika mycket som en hund älskare gör men jag är inte så miycket för att umgås med dom. När jag var liten så tyckte jag om hundar och min farbror hade en hund och vi var som bästa vänner. Han var inte så stor men han var spralig och så. Jag vet inte hur det kom sig att jag började bli rädd för dom? Alså jag gillar inte alls stor hundar och inte dom som slikas eller hoppar och för den delen skäller. Men små och lungana hundar tycker jag om. Jag har ju haft någar såna dära hund olykor (alså att jag har blivit jagad av en hund eller något annat liknade) Men jag hoppas att det kommer gå över för jag försköer faktikt bekanta mig med dom :)

en lykad shopping :)


För ni som inte ser mina videoinlägg eller inte hör vad jag säger komentera bara då så ska jag ficksa det :)

Nu ska jag bada

< Fick i julklapp (hahaha)

Är hos farmor


Guliga komentarer :)

Hej! Jag vill bara tacka alla er som ger så fina komentarer allså det är så guligt och på något sett modigt att man skriver sånt. Jag vill ta upp en gulig komentar som jag fick nyss:

Boris
om Nu ligger alla julklappar under granen!:

Din blogg äääärrr bääästt!
kan it sluta läsa den!

God Jul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

God Jul!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu ska jag till kören och vi ska ha julspel. Jag har varit med på det lika länge som jag har gått i kören typ 4-6 år :) Och när jag inte gick i kören har jag kollat på det sen jag vara född. Jag hoppas att ni kommer ha en bra jul. kommer nog blogga lite mer sen! God jul å er!
 
< Så ser jag ut i dag :)

Kommer inte kunna sova

Hej! Ett sista inlägg innan jag sussar :) Ni har väl inte glömt att det är julafton imorgon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vet inte om det är så men alltid när det ska hända något spänande eller kul så kan man inte sova natten till den. Så är det i allafal alltid med mig och jag kommer säkert inte kunna sova i kväll. Men nu ska jag önska er ännu en God Jul!

Nu ligger alla julklappar under granen!

Så nu liggaer nästan alla julklappar under granen och det är redan skit fullt. Tänk i morgon när alla gäster kommer då kommer det sväma över, men det gör det varje år :) Jag håller på att hjälpa Maria (min sysster) med att färga sin utväxt och om en stund ska hela famlijen spela binolotto. Vi brukar aldirg göra det men just i dag gör vi det! God Jul på er och vi ses i morgon eller kanske i kväll!


Gamla stan med mamsen

Hej! I dag har jag varit med mamma i gamla stan och köpt dom sista julklapparna. Kan ni fatta att det är julafton i morgon!!!!!!!!!!!!!!!! Jag kommer inte kunna somna i kväll. Ni ser att jag har byt design och så och tyck till som vandligt! Jag ska snart städa mitt rum och så :) God jul och gott nytt år ska man väl säga vid den hära tidpunkten!


Har klät julgranen och videoinlägg

 
< Så såg den ut först...
<... och nu set den ut så här!

Julshown!

< Minous sjunger!!!!!!!!!! (man kommer inte se mig!

Ska till frisören!

Hej! Nu ska jag och mamma gå ner till liljeholmen, där ska jag till frisörern. Vi har precis ställt in julgranen och i kväll ska vi klä den :) Det är bara två dagar kvart tills julafton, skit vad jag längtar! Men nu ska jag gå hej då och puss på er, hörs sen när jag kommer hem!

Lite Flumiga bilder :)

Hej! Har precis varit och shoppat med Julia D. Vi handla julklappar :) Snart ska jag till kyrkan och repa inför julafton. Alså jag är med på ett julspel varje julafton. Jag och Julia var väldigt flumiga i går, hahaha här kommer typ några blider som vi tog med min webbkamera!
< Ni kanske inte ser men jag sminkade mig så att jag såg ut som lilla my!!!!!
< Hihihi
< Jag är galen, jag vet :)



Hur man lägger in en header på sin blogg!

1. Först laddar du upp din header på stolek 1000!
 

2. Sedan klickar du på bilden innan du sparar den!
 

3. När du har kilckat på bilden så ska du kopiera adressen till din header!
 

4. Sen gå in på din blogg igen och går in på design. Sedan trycker du på redigera stilmall :)
 

5. Nästan i börjar av stilmallen så letar du upp ett avsnit som hetter:

#header {
background: #FFFFFF url ( Här klistrar du inne din adress till din header) no-repeat right center;
padding-left: 30px;
padding-bottom:15px;
padding-top:115px;
margin: 0px 0px 20px;
width: 800px;
height: 305px;

Melan dom två paranteserna ska du kiltra in din headres adress!
 



7. Om din hearder ser för liten eller inte får plast så ändra höjde och breden här!

Lite Jullåtar

Hej! Nu sitter jag här med Julia(www.juliajoj.blogg.se) Snart ska vi nog äta mat och efter det ska vi göra lite julgodis. Vi har köp gran och ett par nya skriskor till mig i dag xD ´För att det ska bli lite mer juligt på min blogg så kommer två bra jullåtar :)
 < Jul i gen!

< last Christmas


Design tävligen avgjord

Hej! Kom ni i håg att jag hade en liten Design tväling. Den som van var........ Frida (www.flimma.blogg.se). Grattis jag har fikat hennes blogg så den är fin nu :)

Hemma hos Jossan

 < Blixten och Jossan!
 
 
 
 < Vi spela tv-spel hela tiden!
< Hehe
< Hahaha jag sover
 
 
< Jossan åker i baken, Johej vad det går!
< Jag är väldigt kall om näsan
< Jag åker på magen


Ut i snön!

Hej! Nu är jag hemma hos Jossan och hon ska typ ducha nu. Vi ska gå ut och vara i snön och åka lite pulka! Vi sitter typ hela tiden och spelar tv-spel det är jätteroligt :) Men nu ska jag klä på mig, puss och hej <3

julshown var skit bra!

Hej!!!!!!! I dag vaknade jag 11 och om en timme ska jag gå till Jossan och vi ska hyra en film och ha det bra :)
I går det var skit kul på julshown, skit vad det var kul!!!!!!!!! Alså man var ju väldigt trött men när man var uppe på secn så var man jättepig! Vi hade tre föreställingar och den bästa var nog andra förestälingen. Den trejde blev ganska dålig för när jag skulle dansa så ramla jag, hahahahhaha. Sen var det några till som ramla och vi söng fel!

Så jävla Glad!!!!!!!

Hej! Kl 10 ska jag gå ner till aspuden för att möta Minou! Jag är så jäkla glad i dag att vi ska ha julshown! Den är så himla kul!!!!!!!!!!! Alså å vad jag lägtar tills vi ska göra vår första konsär. Vi har tre konsärer under hela dagen. Jag har lockat håret och flyttat typ hela min smink hylla ner i väskan :)

I morgon gäler det!

Nu har jag målat naglarna och badat! så jag känner mig klar tills i morgn! Jag och Minou ska åka kl kvart över 10 från asupden till S.t erikspaln :) Kan ni fatta att jag börjar 11 i morgon, åå vad skönt. Men nu måste jag säga god natt!


Inget från vad det kommer vara i morgon!

Hej! Jag är sikt tröt och jag orkar knapp blogga. Vi har ju repat hela dagen i dag eller ne vi har messt sett på film :) I morgon kommer jag inte vara hemma fören halv 12 typ på kvällen och då kommer jag värkligen vara trött. Minou har ju solot till Julshown och jag är så gald att hon fick det även fast jag vill ha det men hon gör det så bra!!!!!!!! Love you Minou!
< Min webbkarmera funkar typ nu! :)

Kvart över 8 i gullmarsplan :)

Hej! Kvart över 8 ska jag träffa Julia T i gullmarspaln. Sen ska vi åka tillsammans till filadelfinakyrkarn :) I dag har jag på mig en tomteluva och en räd tröja med ett svart skärp i midjan! Nu hade jag tänkt lägga upp typ veckans youtube klipp eller låt! 
 


Julia T <3

Hej! För en stund så kom jag hem från Julia T :) Vi slutade ganska tidigt i dag och vi har repat till tills i morgon! I morgon ska jag nog ta med mig kameran och ta lite foton när vi repar i filadelfiakyrkarn! Jag vet inte får se. Nu ska jag slå inte lite jul klappar!

Bråtom!!!!!!

Hej! Nu ska jag gå så jag har jätte bråtom!!!!!!!!!!! I dag ligger det skit mycket snö ut. Vi får inte kasta snöboll på skolan men alla gör det ändå. Jag gillar inte att kasta snöboll för man gör alltid illa sig. Men det är kul att kasta på andra :)
 

PS: Kom i håg tävligen!

Ska sussa!

Hej! Snart ska jah gå och sova! Vi kommer repa med musikarna typ hela dagen, fet jobbigt! Men nu ska jag sussa!
< Kommer ni i håg :)

Tävling!

Hej! Det vara läng sen jag hade en liten Design tävling men nu ska jag ha en i gen :) Ni ser den design nedanför er. Tävligen går ut på att ni ska gissa vilken kändis som vissas sig på bilden. Ni har ända fram till fredagen att gissa! Lycka till! PS. till alla er som her rätt kommer jag lotta i mellan :)
Image and video hosting by TinyPic < Vem är den här persoen då?




Rep hela veckan!

Hej! Hela den här veckan kommer vi har rep inför Julshown. I dag ska vi vara i skolan kl 08.15! Som ni säckert vet så är min webbkamera sönder och kan tyvär inte ta några kort eller ladda över :( Jag kan berätta vad jag har på mig idag i stället.

Rosa randig tröja: H&M
Ljusa Jeans: Kapphal
 
Hår frisyr:
Tofs
Smink: Inget (lite, lite mascara)

Image and video hosting by TinyPic

Jul Design!

Hej! Nu har jag gjort en ny jul design och jag är väldigt nöjd! Vad tycker ni? Jag är inte riktigt klar än men jag tycker det ser bra ut en då :) Jag har tagit bort min design blogg :( den vara inte så kul och jag lägger upp dom desigerna jag gör själv på min orginal blogg :)


Lucia (igen)

Hej! Nu ska jag gå till kyrkan för att ha Lucia en, en gång. Kanske blir till bilder sen vet inte? Jag ska vara där med min kör och alla andra körer som går i vår kyrka. I går vara ju Julia D här och vi hade jättekul! Vi somade typ halv 3 på natten och jag vaknade 11 och hon vet jag inte när. Men nu ska jag gå hej då på er!

Brunt eller inte?

Skulle jag passa i brunt hår? Tyck till!
Image and video hosting by TinyPic

Min och Julias lilla roliga film!

Try JibJab Sendables® eCards today!

Julia här!

Julia skriver:hello nu är jag hemma hos maja vi ska kolla på robinson och käka chips+godis!!!!(mums)kul igår julia.tpuss puss julia.D!!!!

Julhandla och Kör!

Hej! Jag chattar med Julia D just nu. Hon kanske ska komma till mig i kväll, annars kommer jag vara hemma själv ända till halv 11 och det vill jag inte vara. I dag så vara jag, mamma och Maria och jul handalde lite men det blev typ inget det slutade med att jag och Maria fick massa saker :) Men någon julklapp eller två köpte vi också. Hlv 2 så gick jag till kyrkan för att repetera tills i morgon med min kör. Vi ska ha lucia i morgon!

who is the winner?

Foto: Daniel Ohlsson

Lucia

Här är bilder från vårat lucia som vi hade i skolan i dag och lite andra bilder från dagen!
< Så här såg jag ut på lucia :)
< Vårt fina lucia tåg!
< Där är jag!
 
 
< Här är min fina Minou!
< Omadya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
< Nu är det fika time!
 
 
 
 
 

< Alla i min klass typ (vi är 75 st)
< Hihihi

Nu bilder det lite hopp bilder!
< Första vara det bara jag och Julia T som tog lite foton...
<... sen kom, Nike, Minou och Valter!
< Efter det kom fabbe och Emile!

< Elza och Angelica hoppade också in i ett foto ;)
< Sedan kom Elias, Lowe, Omadya och Bejamin med :(
 < All the girls!
< Julia T och jag fick et litet skratt anfall!
 
< Jag, Julia D och Julia T :)
< Nu ska Minou vara lärare! Men hon fick faktikt leda hella lektionen i dag :)
< Elza, gumman!
 
< Julia D <3 Haha vad du ser rolig ut!
< Hahahaha
< Elin och jag, jag och Elin!
< Julia snodde min kamera och tog lite foton!
< Oj den dära bilden blev väldigt fel, glöm bort den :)

Men det ska nog gå bra!

Hej! kl är typ kvart i 7 och jag ska åka snart. Jag känner mig lite snuvig men det ska nog gå bra :) Jag får be någon av mina kompisar som sitter i publicen i dag på lucia och ta lite kort :) Vi får se hur det blir med det. Men nu ska jag åka hej då och puss på er!


PS: Så ni bara vet så funkar inte min webbkarmera :(

Det kommer bli så här fram till jul

Hej! Jag vet att några har klagat om att jag inte har bloggat på ett tag. Men jag har haft ett blogg paus. I bland behöver man det :) Men nu är jag i gång igen. Ni får vara beräda på att jag inte kommer blogga så mycket nu farm til jul. Jag kommer ha så mycket annat att göra. I dag tog jag min andra spruta!!!!!!!!!! Om jag ska vara helt ärlig så gjorde den onadre än den första! men jag har kommit lite över min sprut rädda. Men nu ska jag bada, hej då!

Man komenterar när man känner för det!

God morgon alla mina söta och guliga läsare. Föra veckan vara jag på ett argt och surt humör. Den här veckan hoppas jag på att den blir bra :)  Alla bloggläsare tjatar om att man ska komentera mer och det gör ju jag med. Alså jag tycker inte om när kompisar frågar kan du komentra att du vara någon annan eller att du ska fråga något på min blogg. Jag tycker man komentara när man känner för det :)
 


svar på frågestund

Hej! Kom ni i håg att jag hade typ en frågestund på min blogg när jag fylde år. Men jag fick bara en komentera:(
Men nu tänker jag svara på dom frågorna jag fick.

julia t <3
om typ frågestund:
Ok här kommer tre frågor som jag hoppas att du kommer svara på.!!!!

1: Är det någon som du gillar just nu ?? ( kär)
2:Något JÄTTE pinsamt som du ångrar berätta?!! ;)
3:beskriv dig med tre ord???
4: jag måste bara ställa en till ! beskriv mig med tre ord????
puss och kram // julia t

Svar:
1.  Nej verkligen inte!!!
2.  Hm... låt mig tänka, nee kommer inte på något.
3. Okej då ska vi se, Lätt iriterad, fjantig, omtänksam :)
4. årdnignsam, snäll, söt :)

puss på dig med <3

Flumig dag

Hej! Nu är min söta Minou här :) Vi ska äta melis snart och vara inne och kolla lite på facebook. I dag har det varit en flumig dag, men vi har klarat av den här dagen i dag. Puss på er alla korvar :)


Lång helg

Hej! Har precis testat en slags hår spray som gör att håret bli störe, jag fick den av Alva :) Det funka faktiskt det blev störe och snyggare. Jag är välfigt trött efter en ång helg så hoppas jag inte somnar på lektionen. I fredags hade vi ju gäster och så. I lördags så hade jag fest och vara på julmarknad. I går så hade jag konsär vi vara på landet och sen vid 4 åt vi på resturang :)
< Man ser inte så bra att håret är störe nu :(

Jag sjunger i kyrkan

Hej! Här kommer mitt solo som jag hade i kyrkan i dag. Det är väldigt dåligt ljud men ni får höja ljudet lite grana. Jag vara ganska narvös innan för jag hade fel tonart på ett styke men det gick faktiskt bra.

Lyckad fest

Hej Det vara skit kul på min fest i går och den blev jätte lykad :) Jag tog ganska många bilder så här kommer dom. Men först vill jag säga tack till: Julia D, Isa, Andrea, Elin, Hedda, Sofia, Julia t, Elsa, Kevin, Alton, Omayda, Emma, Minou, Alva, Kurt, Filipa, Olga, Myrra och min fröken Ingride. Jag vill säga tack till er för att ni har gjort ett sånt fin kort till mig och jag blev jätteglad, Tack <3!
< Såg ut så här på festen!
< Kolla tiaran vem bestämer! Skoja lite :)
< Julia snygg dans pose :)
< Jag måste ta kort på det godis som står på bordet!
< Hahah Julia och Julia!
< Oj vad jag hoppar högt :p
< Här är min gulld stjärna i hollywood!
< Här är julias :)
< Julias!
< Cool bild eller hur :)
< :)
< Lycklig som en lärka!
< Oj vilka snyggigar!
< Den roligste delen i filmen är 1:33 om ni tycker det är tråkig så är 2:33 väligt kul också mmen titta på hela filmen den är så j*vla kul!

Kl 6 fest hemma hos mig

Hej! Jag, mamma och pappa har varit i vinter viken och varit på jul marknad. Vi köpte inget specielt. Har badat och om typ en timme ska vi ficksa till min fest som jag ska ha nu kl 6 i kväll. Men jag kommer ta kort i kväll :)
 < Havet är djupet!

< Vänta snart är det jag som är kung!


Bilder från typ slkäktträffen i går

Hej! I dag vaknade jag kl nio och ska nog äta frukost snart. Om en stund ska jag och pappa köpa lite grejer in för festen jag ska ha idag. I går så tog ag lite bilder på när vi hade typ en liten släktträff. Här kommer dom!

< Den här bilden bjuder jag på!
< Den här bilden blev fin tyckte jag :)
< Allesammans!
< Hahaha Wille (min store bror)
< Hihihi mormor och Maria!
< Alla här igen
< Nu äter vi tårta :)
< Hahah Wille där får du för att du retar mig!

Gå in nu!!!!!!

Gå inn på min blogg www.majut.blogg.se/design och se hur man lägger upp en hearder!

Pengar, pengar!

Hej! Nu sitter jag och dricker coola. Är lite trött har varit en hårddag. Just det ska jag berätta vad jag fick av Wille, Maira, anki, lelle och mormor :) Av Wille fick jag 200 kr på H&M, av anki och lelle fick jag 300 kr på ginaricot, av mormor fick jag chocklad och 200 kr, just det av min morbror fick jag 300 kr och av Maria fick jag en klänig som vara för liten och bad bomer :) Ni kanske undra gud vad mycket pengar men inte så mycket som man tror det blev 1100 kr + 300 från ginantrico och 200 kr från H&M. Egenltingen fick jag 1000 kr av farmor men 500 kr la dom in på banken åt mig :)

typ frågestund

Hej! Nu är jag hemma. Hoppas ni har saknat mig!? Vill bara säga tack för alla sms jag har fått och alla som har sagt grattis till mig i skolan. Sen vill jag säga tack till gid för att han skapa mig :) Jag och mamma ska snart städa :( Skulle göra ett videoinlägg men det får bli på söndag eller i morgon. Efter som jag fyller år tänkte jag ha som en frågestund. Liksom fråga om vad ni vill (om min uppväxt) Jag svara på allt (nästan)


Exat för 12 år sedan födes jag !!!!!!!!

Hej! juste nu sitter jag och svara på alla sms som strömmar in till mobilen. Har fått 6 nu! I dag ska jag fira den dagen jag är föd för 12 år sedan :) Jag kan säga att jag fick en rosa karmera jag hade önskat mig!!!!!!!!!! Sen fick jag lite andra saker som björn brog trosor och 500 kr... Snart ska jag gå till skolan ;) men vi hörs sen.
 
 

Bilder på när jag vara liten


Bara en dag kvar

Hej! Nu har jag gjort mig årding och ska snart till plugget. Í morgon fyller jag år och hoppas att ni säger grattis till mig då. Jag önskar mig messt en kamera och en ny väska. Men jag kommer aldrig få en ny väska den kostar ungefär 700-800 kr :( Den här veckan har jag varit sur och trött men inerst inne har jag varit glad :( :)
 

Fick solo!

Hej! Nu är min store bror här och han sitter i mitt rum och försöker lära sig piano :) I dag fick jag ett solo på min kör som vara lite oväntat. Jag har tagit lite roliga bilder på en hemsida som heter TinyPic. Men nu ska jag göra läxor, bye bye!
Image and video hosting by TinyPic

Ska lämmna Olivia och Elvira efter kören

Hej! Ett snabbtinlägg. Nu ska jag till skolan och vi ska ha dans och i drott idag. Efter kören i dag ska mamma köra hem Olivia och Elivira för vi ska hämta en sak hos Olivia. Vad tycker ni om Julkalendern hittils???? Jag tycker den är helt okej. Puss på er!!!!!!
 


Tyck till

Vad tycker ni om min nya design??? svara ärligt om ni inte vågar så vara anonym då :)

Justin Bieber <3

För ni som gillar Justin Bieber så kommer ni älska när han sjunger den här låten ♥ ♥ ♥
 

Är super trött

Hej! Jag kom hem för typ en timme sen. Jag är jättetrött och är helt hängig. Jag lyssanar på musik och håller på med Minous header :) nu snart ska jag göra läxorna fast först måste jag ficksa lite saker. Pallar inte blogg mer, puss <3
< Julia T här det pudret jag önskade mig! (fast typ i volym 13)

Första Dec

Hej! I dag är det första Dec och jag fyller bara år om 4:a dagar. Jag har precis öppnat första lukan i min chocklad kalender :) Men jag har super brotom nu, puss!!!!!!!!!!
 
< Fösrta lukan
 

RSS 2.0